Плазмени телевизори

Плазмените телевизори използват PDP плазмени дисплеи, които са изградени от стъклени панели, съдържащи милиони миниатюрни клетки, напълнени със смес от инертни газове. Електричеството възбужда газовете, и причинява осветяване на пикселите на екрана. Плазмените телевизори се считат за много по-превъзходни от LCD  що се отнася до контраст и цветове, но се оказва, че това качество се постига само при дисплеи по-големи от 42 инча. По тази причина, плазмените телевизори се поризвеждат засега само от няколко големи производители.

В основата на плазмената технология е фосфорът. Всеки пиксел е направен от три фосфора – червен, син и зелен. Те отделят светлина в момента, в който през тях премине електронна дъга. Интензивността на лъча определя количеството на отделената светлина.

Наскоро Panasonic обяви, че пуска плазмен телевизор с невероятния размер от 103 инча. Размерите на плазмените телевизори обикновено се движат в диапазона от 32 до 63 инча, докато тези на LCD-тата - от 15 до 45 инча. Така че, ако търсите много голям екран, трябва да се насочите към плазмените телевизори.

При плазмените телевизори проблем със зрителния ъгъл не съществува.
Колкото по- малко време е необходимо за опресняване на пикселите, толкова по-добре. С една дума, за да може да наблюдавате бързо развиващи се картини, е хубаво пикселите да реагират бързо, за да няма замазване на картината. При плазмата не съществува такъв проблем, тя се справя добре.
Плазмените телевизори могат да се похвалят с по-добра яркост и контраст при идеални условия, т.е. при липсата на обкръжаваща светлина, когато се вижда истинското предимство на технологията.
При плазмените телевизори след време върху екрана се прогарят силуети на статични изображения, които оставят изображение "призрак". Благодарение на технологии, като pixel orbitor, този проблем е драстично намален.
Източник: Техно
http://zazz.info/images/gallery/2012_5/505_attach_3927_normal.jpg